Page 1 of 1

Slachten van dieren

Posted: Sun Dec 18, 2016 8:43 pm
by FincaInSpanje
Momenteel ben ik in de leer bij een mede prepper om mijn skills verder uit te breiden op het gebied van slachten.

Als je dieren voor de slacht wilt gaan houden of een jager bent moet je het minimaal een paar keer gedaan hebben.

Afgelopen weekend heeft een vriend twee wilde zwijnen omgelegd en zijn vriezer zit hiermee dus weer vol voor de winter. Een kippetje of konijn slachten gaat me straks wel lukken, maar bij wild komt er wat meer voor kijken.

Ik hoop dat nog een keertje mee te maken.

Image

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk

Re: Slachten van dieren

Posted: Sun Dec 18, 2016 8:45 pm
by FincaInSpanje
Van de andere heb ik helaas nog geen pixie gekregen maar die had flinke slachttanden. Ik zou er niet graag mee in botsing komen.

Re: Slachten van dieren

Posted: Mon Dec 19, 2016 9:05 pm
by ghostwhiper
mooi beestje, nog niet zo heel oud als ik het zo zie.

Re: Slachten van dieren

Posted: Mon Dec 19, 2016 9:16 pm
by janc
Hele klus als je er geen ervaring mee hebt ,met klein wild ( eend , konijn , fazant )heb ik geen probleem .
Rood of zwart wild is een ander paar mouwen . Eveneens al aan meegeholpen , maar is naar mijn mening stukken moeilijker . Je wilt t vlees niet naar de knoppen helpen natuurlijk . Zoals vele dingen : oefening baart kunst

Re: Slachten van dieren

Posted: Mon Dec 19, 2016 9:51 pm
by ghostwhiper
janc wrote:Zoals vele dingen : oefening baart kunst
dat is zeker waar, met rood en zwart wild moet je echt goed uitkijken en weten wat je doet.
heb het zeker een keer of 10 bekeken voor ik het zelf aandurfde om onder begleiding te ontweiden en nu nog steeds blijft het lastig.

Re: Slachten van dieren

Posted: Tue Dec 20, 2016 7:13 am
by FincaInSpanje
Van kinds af aan liep ik op het abattoir omdat mijn vader er werkte. Het versnijden heb ik dus vaak meegekregen en zeker met de middelen die ze toen tot hun beschikking hadden.

Een lam heb ik ook van heel dichtbij gezien maar dat was eigenlijk best snel geslacht. Groot wild is andere koek dus eer ik er zelf aan begin zal ik nog menig lesje moeten volgen bij mijn vriend.

Mogelijk kan mijn vader ook wat tips meegeven.

Om wat meer met het mes bedreven te geraken koop ik tegenwoordig regelmatig grotere delen vlees.

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk