Page 1 of 1

Ingeblikt brood Aldi

Posted: Mon Jun 13, 2016 9:19 pm
by Hulstkoning
Voor de geinteresseerden die niet al te ver van de Duitse grens af wonen. Bij de Aldi is ingeblikt brood in de aanbieding. € 1,45 per blik van 500 gram. De prijs lijkt me wel goed vandaar dat ik enkele dozen meegenomen heb.
http://www.kaufda.de/Prospekt/Gangelt/A ... 8#page%3D1

Re: Ingeblikt brood Aldi

Posted: Mon Jun 13, 2016 11:14 pm
by Repelsteeltje
Ik ken het niet, maar na het zien van onderstaand filmpje doet het mij meer denken aan roggebrood.
https://www.youtube.com/watch?v=bPtU5hwhCG8

Re: Ingeblikt brood Aldi

Posted: Tue Jun 14, 2016 11:06 am
by wodan
Repelsteeltje wrote:Ik ken het niet, maar na het zien van onderstaand filmpje doet het mij meer denken aan roggebrood.
https://www.youtube.com/watch?v=bPtU5hwhCG8
Dan zie je afgaande op publicatiedatum en houdbaarheidsdatum dat je het 2 jaar kan bewaren. Dat is niet slecht.

Re: Ingeblikt brood Aldi

Posted: Tue Jun 14, 2016 11:40 am
by Repelsteeltje
wodan wrote:Dan zie je afgaande op publicatiedatum en houdbaarheidsdatum dat je het 2 jaar kan bewaren. Dat is niet slecht.
Qua bewaartijd is het inderdaad niet slecht voor brood. Brood valt overigens ook te bereiden en daarna direct te bewaren in weckpotten.

Ik weck al sinds mijn jeugd maar heb dit raar maar waar nog nooit gedaan. Ik zal het eens een keertje gaan proberen als de weckketel weer tevoorschijn word gehaald.

Re: Ingeblikt brood Aldi

Posted: Tue Jun 14, 2016 3:32 pm
by wodan
Ik heb al een geweckte cake gegeten gemaakt door een forumlid en dat was beetje droog, maar wel lekker.

Re: Ingeblikt brood Aldi

Posted: Tue Jun 14, 2016 3:37 pm
by Repelsteeltje
Cake heb ik ook al eens gehad. Die was niet droog. Misschien ander recept.

Re: Ingeblikt brood Aldi

Posted: Thu Jun 16, 2016 12:49 pm
by Hulstkoning
wodan wrote:Dan zie je afgaande op publicatiedatum en houdbaarheidsdatum dat je het 2 jaar kan bewaren. Dat is niet slecht.
Dat zijn de drie soorten zoals op het filmpje. Van elk soort maar wat meegenomen. De Pompernickel moet je aan wennen. Deze vult goed maar smaken verschillen. In tijd van nood smaakt alles. De houdbaarheidsdatum til ik niet zwaar aan. Zolang het niet bedorven is eet ik het gewoon. Ook als het meer dan 10 of zelfs 20 jaar oud is. De smaak van de andere twee soorten ken ik niet. En eerlijk gezegd hoop ik dat is ze nooit hoef open te maken.

Re: Ingeblikt brood Aldi

Posted: Thu Jun 16, 2016 6:34 pm
by janc
Ingeblikt brood ?Smaakt het even vies als het klinkt ? Waar halen ze het idee ...
Koop je gewoon een (2de hands ) broodbakmachine , zout , gist , boter/olie en enkele zakken meel .Heb je iedere dag lekker , goedkoop , gezond en vooral vers brood op tafel zonder allerhande rommel in .
Doen het al jaren zo en kan het iedereen aanbevelen

Re: Ingeblikt brood Aldi

Posted: Thu Jun 16, 2016 7:15 pm
by Lewieke
Daar sluit ik me bij aan. Meel bewaart vlot een half jaar. Hier staat altijd minstens 75 kg, goed voor ongeveer 120 broden.

Re: Ingeblikt brood Aldi

Posted: Thu Jun 16, 2016 8:23 pm
by Peerke
Ingeblikt brood ? Ik heb liever een voorraad hartkecks en fruitkecks. Altijd ideaal.

Re: Ingeblikt brood Aldi

Posted: Fri Jun 17, 2016 11:37 pm
by Hulstkoning
janc wrote:Ingeblikt brood ?Smaakt het even vies als het klinkt ? Waar halen ze het idee ...
Koop je gewoon een (2de hands ) broodbakmachine , zout , gist , boter/olie en enkele zakken meel .Heb je iedere dag lekker , goedkoop , gezond en vooral vers brood op tafel zonder allerhande rommel in .
Doen het al jaren zo en kan het iedereen aanbevelen
De houdbaarheid, daar gaat het me om. Meel houdt zich niet lang goed en de meelmot is er sneller dan je denkt. Broodbakmachine heb ik wel even overwogen. Als er geen stroom meer is heb je er niets aan. Ik denk wel al een hele tijd na over een goed alternatief. Een set molenstenen heb ik. Dan het graan. Dat kan ik kopen in balen, maar dan zit ik ook weer met het probleem van voorraadaantasters. Zou het geen optie zijn om die balen te verdelen in plastic zakken die ik vervolgens luchtdicht kan sealen? Volgens mij zijn ze dan jarenlang houdbaar.
Met mijn kolenhaard moet ik ook iets verzinnen om de goede temperatuur te krijgen om er brood op te bakken. Met de hoogwaardige antraciet die ik nu gebruik gaat me dat niet zo snel lukken omdat dit magere steenkool is die weinig en zeer korte vlammen geeft maar wel uitstekend verwarmt. Daar moet ik dan weer vlamkolen voor aanschaffen. Dan moet ik op een totaal ander systeem overstappen. Een kachel met een z.g. bovenvuur. Daar zit nl geen vultrechter/voorraadbunker in de weg die de warmte naar boven afremt. Op termijn moet die in de keuken komen te staan. Met vlamkolen slaan de vlammen letterlijk en figuurlijk uit de pijp. In die uitlaat moet ik dan zorgen dat er een recuperator/warmtewisselaar ingebouwd gaat worden. Bij gelegenheid toch maar eens gaan experimentern want ik heb nog een aantal van die kachels hier staan.

Re: Ingeblikt brood Aldi

Posted: Fri Jun 17, 2016 11:39 pm
by Hulstkoning
Peerke wrote:Ingeblikt brood ? Ik heb liever een voorraad hartkecks en fruitkecks. Altijd ideaal.
Voor erbij en ter afwisseling, zeer zeker. Ik wacht altijd op een of andere aanbieding. Dat scheelt behoorlijk als het om grotere partijen gaat.

Lang bewarende levensmiddelen

Posted: Thu Aug 25, 2016 3:19 pm
by Lewieke
Van het lijstje hebben we alleen zuiver vanille en maïszetmeel niet (of nauwelijks) in huis.
http://www.hln.be/hln/nl/39/Nina-kookt/ ... rven.dhtml

L.

Re: Lang bewarende levensmiddelen

Posted: Thu Sep 01, 2016 3:40 pm
by Repelsteeltje
Lewieke wrote:Van het lijstje hebben we alleen zuiver vanille en maïszetmeel niet (of nauwelijks) in huis.
http://www.hln.be/hln/nl/39/Nina-kookt/ ... rven.dhtml

L.
Vanillepeulen zou je ook in een pot suiker kunnen bewaren. Zo verleng je de houdbaarheid en krijg je ook nog eens vanille gearomatiserde suiker. Lekker in de bakwaren.

Maiszetmeel wel wat van bijkopen. Kost maar weinig maar geeft een hoop plezier aan sauzen ed en geeft extra calorietjes.